onsdag 9 april 2014

Sneak peak på tema backpacker...

TJOHOO!!
För er som är hemma och bakar bröd under torsdagen. Glöm inte bort det viktigaste när man bakar med jäst:

- Vätskan (degspadet, kanske mjölk eller vatten) får inte vara varmare än 37-38 grader (fingervarmt) då dör jästen

- Använd inte för mycket mjöl, då blir brödet hårt och torrt

- Låt degen jäsa till dubbel storlek


Under v. 14 föll torsdagsgrupperna i HK bort pga en riktigt härlig friluftsdag i det härliga vårvädret!
Därför var det bara grupperna under fredagen, 8d och 8b, som fick tillaga sina valda måltider i temat backpacker.
8c och 8a kommer att få tillaga sina rätter torsdag v. 17 istället.

Mer om hur temat har gått skriver vi om då... men här kommer en sneak peak från några av de länder och dess rätter som presenterades under fredagen..... 

Piroger från Ryssland


Kinesisk nudelwok

Italiensk chokladmousse


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar