fredag 27 november 2015

01:or.. Frågorna i utvärderingen till det praktiska provet kommer här!


Utvärdering praktisk prov år 8

1.     Är måltiden bra och allsidigt sammansatt med tanke på smak, näringsinnehåll och individuella behov?
2.     Om inte, vad kan du komplettera med för att få en godare, nyttigare och bättre anpassad måltider?
3.     Var er/din måltid miljöanpassad utifrån val av råvaror (livsmedel) och tillagningssätt?
4.     Hur kunde ni ha miljöanpassa er måltid ännu bättre?
5.     Vad tyckte du om matens konsistens, utseende och måltidens sammansättning?
6.     Det finns alltid något man kan göra annorlunda eller ändra på om man skulle tillaga måltiden igen, vad skulle du vilja ändra? Varför?
7.  Hur gick samarbetet i gruppen, hur lade ni upp arbetet? Kunde ni gjort något annorlunda? Nämn något din/dina kamrater gjorde bra resp. dåligt.
8.     Har du något övrigt du vill ta upp eller berätta om?  

torsdag 26 november 2015

00:or.. Praktiskt prov över..

Så, då har alla grupper gjort det praktiska provet och jag hoppas att ni är nöjda. Resultatet har varit varierande men jag hoppas att ni har lärt er något, och ni att ni som har gjort några misstag lär av dessa så att det inte upprepas. Glöm inte att ni har i läxa till nästa vecka att göra en utvärdering på det praktiska provet!

Nästa vecka blir det som sagt lussekatter, men som vi nämnde kommer vi inte att köpa in saffran eftersom att det är en så pass dyr krydda. Vill ni göra lussebullar med saffran i bör ni därför ta med ett eget kuvert med saffran (en påse per grupp). Dessa köper man på valfri matbutik. Man måste dock säga till i kassan då dessa oftast förvaras där så att de inte ska bli stulna. 

Påse/kuvert med saffran

Saffran 


Saffranblomma


Trevlig helg 
/Linnea