onsdag 9 april 2014

Sneak peak på tema backpacker...

TJOHOO!!
För er som är hemma och bakar bröd under torsdagen. Glöm inte bort det viktigaste när man bakar med jäst:

- Vätskan (degspadet, kanske mjölk eller vatten) får inte vara varmare än 37-38 grader (fingervarmt) då dör jästen

- Använd inte för mycket mjöl, då blir brödet hårt och torrt

- Låt degen jäsa till dubbel storlek


Under v. 14 föll torsdagsgrupperna i HK bort pga en riktigt härlig friluftsdag i det härliga vårvädret!
Därför var det bara grupperna under fredagen, 8d och 8b, som fick tillaga sina valda måltider i temat backpacker.
8c och 8a kommer att få tillaga sina rätter torsdag v. 17 istället.

Mer om hur temat har gått skriver vi om då... men här kommer en sneak peak från några av de länder och dess rätter som presenterades under fredagen..... 

Piroger från Ryssland


Kinesisk nudelwok

Italiensk chokladmousse


GLAD PÅSK ALLA GLADA ÅTTOR!!!

Så var det dags för ännu ett lov. Redan?! Tiden går fort nu och snart är det ett längre lov som knackar på dörren, nämligen sommarlovet!!

Torsdagens SOL-basar blev en riktig succé och Högalidskolan har samlat in runt 140 000 kr till barnhemmen i Bolivia. Bra jobbat alla!

Nu tar vi oss ett välförtjänt påsklov och så ses vi igen v. 17, alla redo för att hålla era redovisningar på temat Backpacker:)


GLAD PÅSK