fredag 27 mars 2015

99:or... egen planering och tillagning..

Tjo!
På förra veckans lektion gjorde ju ni en egen planering utifrån några riktlinjer. Bland annat skulle maten vara klimatsmart. Klimatsmart mat är mat som inte kostar så mycket på miljön. Till exempel så är det bättre ut klimatsynpunkt att äta vegetarisk mat och att försöka hitta närodlat/närproducerat och säsongslivsmedel. Att något är säsong innebär att man köper det när det nyligen skördats eller producerats. tex. äpplen på sensommar/höst/vinter, tomater på sommar/höst osv. 

I veckan har ni tillagat det ni valt. Kul! De flesta har fått riktigt fina resultat.
Till denna uppgift hör också en utvärdering som måste göras för att uppgiften ska bli komplett och vi ska kunna bedöma ert arbete fullt ut. 
Utvärderingen görs hemma och lämnas in nästa vecka v. 13. 

V. 13 är vi alla (eller några av oss i alla fall:)) kanske lite trötta efter tre dagar på tur.. då ska vi göra ett lite enklare stekpannebröd som är riktigt gott!!

Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar