Veckan har varit fylld av spännande upptåg och på HKn har vi berört ämnet frukost och varför man egentligen ska äta på morgonen.
Vi har också kikat lite på bakkonstens kemi och vad bakpulver har för påverkan på bakverk och bröd.
Hur påverkas bakpulver olika i varm och kall vätska?
Praktiskt har vi.. eller ja, snarare ni, gjort fantastiskt goda och vackra havrescones och till det en hallon- och/eller jordgubbesmoothie. Uppskattat tror jag och det har blivit jättefina resultat!
Livets läxa denna vecka: lek inte med mjölet.. Det blir så mycket att sopa.. Och det fastnar lätt på kläderna.
Till nästa vecka, då vi för övrigt ska laga en fantastisk god lunch, har ni (som inte gjort klart på lektionen) i läxa att göra klart stencilen om köksredskap och vad de kan tänkas kosta.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaTrevligt...
SvaraRadera