torsdag 23 januari 2014

läxa till v.5... frågor till fetter

Jaha, då skulle jag tro att kanske ännu fler har under denna vecka tappat bort eller förmodligen slarvat bort frågepapperet till denna vecka. Därför lägger jag ut även frågorna på området fett som du ska ha svarat på till nästa vecka. 


Fetter
  1. Många äter mer fett än de behöver, vad som händer då?
  2. Kroppen behöver dock en liten mängd fett varje dag, vad används det fettet till?
  3. Hur är fett uppbyggt?
  4. Vilka fettsyror kan kroppen inte bilda själv?
  5. Hur kan du på ett enkelt sätt få i dig dessa fettsyror?
  6. Ge exempel på mat som innehåller olika slags fettsyror?
  7. Vad är kolesterol?
  8. Förklara vad transfetter är för något?

Fundera på:
  1. I mycket mat finns ”osynligt fett”, vad betyder det?
  2. Vad kan du byta ut grädde och fet creme fraich mot om du vill laga en mer fettsnål sås eller gryta?
  3. Vilket matfett använder du helst när du lagar mat och bakar, förklara varför?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar